Längdskidor

Kalla: "Jag är väldigt nöjd"

Charlotte Kalla: "Många bra besked"
2:20 min

Charlotte Kalla slutade trea i damernas jaktstart i Kuusamo, Finland. Vann gjorde norska suveränen Marit Björgen.

Norges skidstjärna Marit Björgen tog sin nionde raka världscupseger i damernas jaktstart i Kuusamo, Finland. Charlotte Kalla gled i mål som trea.

– Planen var att försöka ta igen försprånget som de hade men inte för snabbt utan försöka komma in i min åkning. Efter ett varv så var jag i rygg på dem. Då var jag lite smårädd att klungan bakifrån skulle komma ikapp, säger Charlotte Kalla till Radiosporten.

– Jag tyckte inte att Majdic höll så högt tempo så jag valde att gå fram. Sen drog jag resten av loppet förutom på slutet.

Kalla blev på slutet frånåkt av polskan Justyna Kowalczyk och var 45,7 sekunder efter Björgen. Näst bästa svenska var Anna Haag som gick i mål som elva.

– Jag är väldigt nöjd med både resultaten och prestationerna. Det har varit många bra besked. Jag har fått till det på klassiskt, det är något jag har jobbat med i väldigt många år och nu har det lossnat en del. Det känns kul, säger Kalla.

Två svenskor, Hanna Falk och Lina Andersson tvingades bryta loppet. Falk med en misstänkt axelskada och Andersson på grund av den stränga kylan.

– Jag har klarat kylan ganska bra. Det var nästan värst i fredags för då blåste det en hel del. Annars tycker jag att mina luftrör har återhämtat sig mellan tävlingsdagarna.

Andreas Lindman
andreas.lindman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".