skidskytte

Så var världscuppremiären

37-åringen sköt fullt och vann damernas distanslopp inför hemmapubliken i Östersund.

Efter en dramatisk målgång, där Zidek åkte in på fel bana på stadion, leder 37-åringen i mål. Nu återstår en nervös väntan på att de värsta konkurrenterna ska komma i mål.

– Det var lite onödigt, det får liksom inte hända i det där läget, säger Radiosportens expertkommentator Linda Bengtsson som missen vid upploppskörningen.

Helena Ekholm åkte i mål som tvåa, bara ca 40 sekunder bakom Zidek som ju sköt fullt. Två bom ger ju två tilläggsminuter så Ekholm har åkt väldigt snabbt i spåret.

Flera åkare i det seedade fältet har ännu inte gått i mål.

Skjutning 4:
Zidek skjuter fullt igen och mycket talar för att hon är på väg mot seger här i världscuppremiären i Östersund.

Däremot bommade Helena Ekholm ett skott i det sista stående skyttet, vilket gör att hon får svårt att nå en pallplacering.

Skjutning 3:
Ännu en strålande sljutning av Zidek, som skjuter fullt även i det andra liggande skyttet, och drygar ut ledningen. Helena Ekholm är också med och slåss om medaljerna efter att ha skjutit fullt igen.

– Riktig bra åkning av Helena också som har tagit in flera sekunder på ledande Zidek, säger Radiosportens expertkommentator Linda Bengtsson.

Skjutning 2:
Zidek fortsätter att imponera på skjutvallen. Fullt hus igen och 37-åringen leder just nu efter två skjutningar. Helena Ekholm är femma efter att ha skjutit fullt i det stående skyttet.

Skjutning 1:
Anna Carin Zidek sköt fullt i det första liggande skyttet, medan Helena Ekholm bommade det femte och sista skottet.

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".