AP Photo/Franco Debernardi
Skidskytte

Följ skidskyttet i webbradion

När skidskyttehelgen i Antholz drar i gång i eftermiddag sänder Radiosporten herrarnas sprint i webbradion.

Med tanke på Björn Ferrys seger förra helgen är chanserna goda för en framskjuten svensk placering.

Ferry är den senaste världscupsvinnaren. Han vann ju jaktstarten i Ruhpolding i söndags. I världscupen ligger han sexa, men nästan 260 poäng efter ledande Tarjei Bö. Norrmannen har i elva av de tolv körda tävlingarna varit på topp-5.

Före Ferry ligger också norrmännen Emil Hegle Svendsen och Ole-Einar Björndalen, men just Björndalen är i skral form och avstår helt tävlingarna här.

Vid förra årets tävling i den italienska skidorten var inte de bästa svenskarna på plats eftersom man laddade upp inför OS.

Den ende som är tillbaka i år är Ted Armgren som blev 40:e man i fjolårets sprint i Antholz.

Sveriges senaste VC-segrare, Björn Ferry, trivs i Antholz. Där tog han sin första individuella världscupseger i karriären. Det var också där som Sverige vann guld i mixed stafett under VM 2007, med bland andra Ferry i laget.

Svenskarnas startnummer och starttider i dagens sprintlopp:

9 Fredrik Lindström, kl 14.34,30
34 Björn Ferry, kl 14.47,00
50 Carl-Johan Bergman, kl 14.55,00
54 Magnus Jonsson, kl 14.57,00
87 Ted Armgren, kl 15.13,30

Observera att alla de åkare som under säsongen vunnit sprinttävlingar startar (och skjuter) inom bara fem minuter, kl 14.45-14.50. Det gäller i turordning Lars Berger, Tarjei Bö (t.o.m. två segrar), Björn Ferry och Emil Hegle Svendsen.

Tävlingen drar igång 14.30. Radiosportens webbsändning börjar 14.20.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista