Alpint

Anja Pärson gav fint formbesked

Anja Pärson: "Det är viktigt för självförtroendet"
0:28 min

Var länge i ledning efter ett bra super G-åk, men amerikanskan Lindsey Vonn straffade svenskans tid med 43 hundradelar.

Anja Pärson hade startnummer 12 och låg länge efter Julia Mancuso som då varit snabbast ner för backen i Cortina. Pärson hade en stark avslutning på sitt super G-åk och tog ledningen i mål.

– Det är viktigt att få resultat i super-G för självförtroendet. Det är en sådan gren där man måste våga att ha den aggressiva linjen.

Men förhandsfavoriten var Lindsey Vonn för stark. Amerikanskan var 43 hundradelar snabbare än Pärson och knuffade ner svenskan till en andraplats. En plats hon sedan höll loppet ut.

– Jag visste idag att det nog inte skulle räcka till vinst. Jag hoppades på pallen och det blev det ju, säger Pärson.

– Jag var lite för tveksam på övre delen och fick inte igång grejerna första halvan. Andra halvan åkte jag jäkligt bra och hade en annan linje än när jag besiktade. Det gick hem.

Radiosportens expert Torgny Svensson menar att dagens tävling var ett stort steg i rätt riktning för Pärson och menar att svenskans skidåkning nu såg betydligt bättre ut.

– Om vi ska vara riktigt hederliga så hade det blivit en fjärdeplats om Lara Gut och Anna Fenninger hade träffat kanten, säger Radiosportens expert Torgny Svensson.

– Men placeringen tvåa eller fyra är ointressant just nu. Det var skidåkningen det gällde och den var bra.

Jessica Lindell Vikarby fick inte till det och var 1.66 efter Vonn i mål.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Super-G (d) Cortina

1) Lindsey Vonn,     1.11,66
2) Anja Pärson,       + 0,43
3) Anna Fenninger,  + 0,47

Övriga svenskor
25) J. Lindell-Vikarby + 1,66

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".