Foto: Heiko Junge / SCANPIX Norge
Skidskytte

Tufft för Ekholm på hög höjd

De har två segrar var. Men Kaisa Mäkäräinen har visat en större jämnhet. Idag fortsätter, i Antholz-sprinten, den heta striden i vc-toppen mellan finländskan och Helena Ekholm.

– Jag känner att jag har problem med den höga höjden här, säger Ekholm till Radiosporten inför fredagens sprint. Men jag siktar på topp-tio och drömmer om att stå på pallen.

Det finns två svenskor bland de fem främsta i den totala cupen. Dels tvåan Ekholm efter bl.a. två segrar, 42 poäng efter Mäkäräinen. Och dels femman Anna Carin Zidek efter bl.a. en vinst, 126 poäng efter.

Just i sprint har ingen av Sveriges stjärnor stått på prispallen denna säsong. Ekholm har lyckats bäst, men bara med två femteplatser.

– Det kommer att bli en spännande tävling - igen, säger Ekholm.

Andra heta namn i tävlingen är vc-trean Andrea Henkel, som har fyra raka andraplatser (!) och vc-fyran Marie-Laure Brunet. Fransyskan väntar fortfarande på karriärens första seger.

Så startar svenskorna:

18 Jenny Jonsson, kl 14.39
37 Helena Ekholm, kl 14.48,30
41 Anna Maria Nilsson, kl 14.50,30
42 Anna Carin Zidek, kl 14.51
75 Anna-Karin Strömstedt, kl. 15.07,30
80 Elisabeth Högberg, kl 15.10

Bengt Skött
Daniel Alling
ANTHOLTZ
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista