längdskidor

Jönsson missade pallen

3:19 min

Emil Jönsson hade väldigt bra glid i finalen och såg vass ut fram till spurten, då satte Brandsdal, Hattestad och Kriukov in en högre växel och drog alla förbi Jönsson som gick i mål som fyra.

Efter Jönsson honom kom Daniel Rickardsson och Jesper Modin.

– Idag var en hemsk dag, jag har fått slita. Jag har inte haft några tuffa pass med sista veckans förkylning, säger Emil Jönsson.

Emil Jönsson körde utan fästvalla på test.

– Det kändes som att det gick mycket bättre utan fäste, man är ju ovan, det är väldigt länge sedan jag körde ett rent staklopp, säger Emil Jönsson.

Det var tre svenskar i finalen, tyvärr fick de dela på de sista placeringarna. Jesper Modin kom in på sjätteplats.

– Det var en jättebralaginsats, det hade varit roligare om vi hade kommit etta, tvåa, trea, men det får komma en annan gång, säger Jesper Modin

I den första semifinalen vann Ola Vigen Hattestad, två hundradelar före Jesper Modin och närmare sekunden före Jönsson. Rickardsson gick i mål som fjärdeman, men gick till final på tid.

Teodor Peterson var enda svensk i det andra semifinalheatet, han var länge med i loppet, men klarade inte av att hålla jämna steg i slutspurten.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Resultat sprint (h)

1) Eirik Brandsdal, Norge,
2) Ola Vigen Hattestad, do,
3) Nikita Kriukov, Ryssland,
4) Emil Jönsson, Sverige,
5) Daniel Rickardsson, do,
6) Jesper Modin, do.

Övr sv plac

8) Teodor Peterson,
10) Jens Eriksson,
15) Robin Bryntesson,
33) Patrik Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista