Björn Ferry. Foto: Heiko Junge/Scanpix.
Skidskytte

Bom, stafettlagets melodi

2:39 min

Det blev ingen pallplats för den svenska stafettlaget i världscuptävlingen i Antholtz.

 
Sverige gick i mål 50,7 sekunder bakom vinnande Tyskland och slutade på en sjätteplats i världscupstafetten i Antholtz. Det svenska laget var knappt 30 sekunder från en pallplats och det var förstasträckorna som imponerade mest.

Fredrik Lindström startade stabilt och sköt till slut fullt, efter en bom och sedan prick med extraskottet. Lindström gick till byte som tredje man, 11,4 sekunder bakom ledande Ryssland.

– Det är sådan här start vi vill få på stafetten. Kan jag göra sådana här startsträckor är jag jättenöjd. Då är vi fortsatt med, säger Fredrik Lindström till Radiosporten.

– Det funkar bra. Jag har fått flera chanser här och börjar känna mig trygg i startmannarollen så det är inget som pressar mig.

Hoppet låg hela tiden på den två sista åkarna Björn Ferry och Carl-Johan Bergman men det blev alldeles för många bommade skott.

– Resultatet är bra. Det är tätt upp och det hade kunnat gå idag också. Det är några extraskott för mycket, det är det som skiljer mot pallen, säger Ferry.

– Vi är helt med i matchen. Det är bara sekunder nu.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista