Skid-SM

Jönsson i masskrasch på SM - "Ingen fara"

Jönsson: "Som en smäll i en korpmatch"
1:26 min

Hanna Falk vann damernas SM-sprint, men Emil Jönsson tvingades lämna semifinalen med ispåse på benet.

Ulricehamns Hanna Falk vann SM-guld i sprint på damsidan.

I herrklassen vann Jesper Modin, som fick åka på hemmaplan i Sundsvall.

Men det mest dramatiska i lördagens tävlingar var Emil Jönsson inblandad i. I semifinalen hamnade storfavoriten Jönsson i en klunga, som slutade med att alla drog med varandra och föll.

Jönsson tog sig för benet och tvingades avbryta.

– Det blev väldigt trångt i den första kurvan. Pang pang pang pang, så föll alla. Jag fick en rejäl smäll på benet, sa Jönsson till Sveriges Radios reporter efter semifinalen.

Men enligt honom själv kommer han ställa upp i söndagens 15 kilometer klassiskt.

– Det är som när man har spelat en korpenmatch hemma i Årsunda. Man får en rejäl smäll på benet och det gör ont och ilar, men det är ingen fara för framtiden eller för VM.

Gustav Landmark
radiosporten@sr.se

Resultat, SM-sprint (f)

Herrar
1) Jesper Modin, Piteå, 2) Calle Halfvarsson, Mora, 3) Robin Bryntesson, Sollefteå, 4) Marcus Hellner, Gällivare, 5) Anton Lindblad, Östersund, 6) Anders Jonsson, Stockvik.

Damer
1) Hanna Falk, Ulricehamn, 2) Charlotte Kalla, Tärendö, 3) Ida Ingemarsdotter, Åsarna, 4) Maria Rydqvist, Östersund, 5) Mia Eriksson, Tärendö, 6) Lina Andersson, Piteå.

Källa: TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".