längdskidor

Emil Jönsson tillbaka - "oväntat och glädjande"

Arild Monsen om Emil Jönssons snabba återhämtning
3:33 min

Hans tränare trodde det skulle vara värre. Men Emil Jönsson är redan tillbaka i full träning när sprintåkarnas VM-läger börjar i Vålådalen på onsdagen.

– Han är med i stort sett som normalt. Möjligen får han vara lite lite försiktig med skejting ett par dagar, säger skidlandslagets sprinttränare Arild Monsen till Radiosporten.

Det var i SM-semifinalen i lördags i Sundsvall som Jönsson drogs med i en masskrasch och forslades bort med snöskoter.

– Det är oväntat med hans snabba återhämtning, men väldigt glädjande, säger Arild Monsen. Först tänkte jag "Oj, här är det något riktigt illa på gång". Hastigheten var så hög där i kurvan.

Sprintåkarna samlas denna onsdagseftermiddag i jämtländska Vålådalen för ett läger som ska putsa VM-formen, och där också träningen delvis riktas in på hur VM-banan ser ut i Holmenkollen.

Lägret pågår fram till på tisdag, då resan går vidare till världscuptävlingarna i Drammen, som blir det slutliga VM-genrepet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".