Foto: Matthias Schrader / AP / SCANPIX
Alpina VM

Experten: "Hon kan definitivt hamna på pallen"

Torgny Svensson: "Egentligen inga att konkurrera med"
5:13 min

Radiosportens expert Torgny Svensson menar att Anja Pärson har ett gyllene läge till pallplats inför fredagens superkombination.

Radiosportens alpina expert Torgny Svensson har vägt för- och nackdelar mot varandra när Sveriges främsta VM-hopp, Anja Pärson, ska tävla i fredagens superkombination.

– Jag har vaknat flera gånger i natt och spekulerat över möjligheter och svårigheter och kommit fram till att det finns flera svårigheter för Anja Pärson, säger Torgny Svensson.

– Men det finns också några uppenbara möjligheter.

Det som talar emot är det svåra underlaget enligt Svensson.

– Svårigheterna för Anja är att hennes styrka inte har varit att åka fart när det är väldigt hårt den här säsongen. Inte heller slalom när det är krokigt och svårt.

– Hennes möjligheter ligger i att det bara är fyra av de 20 bästa slalomåkarna på rankingen som ställer upp i superkombinationen. Två av dem är sjuka, Riesch och Vonn.

Svensson menar att två rena åk av Anja kan räcka långt.

– Det är egentligen inga att konkurrera med, så åker hon två rena åk utan att prestera sitt absolut bästa så kan hon definitivt hamna på pallen.

Anja Pärson åkte ur i VM 2009 då Österrikes Kathrin Zettel vann. Inte heller Zettel är med i fredagens tävling.

– Det finns flera där som normalt åker superkombination, speciellt om det är en kombination av super-G och slalom. I år är det störtlopp och slalom och det är svårt. Då har man dragit sig tillbaka.

Mats Dahlberg
mats.dahlberg@sr.se

Andreas Lindman
andreas.lindman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".