1 av 2
2 av 2
alpina vm

Experten: "Olsson ser vilsen ut"

Torgny Svensson: "Utmanande på alla sätt"
2:44 min

Radiosportens expert Torgny Svensson tror på de vanliga toppnamnen, hoppas på Bode Miller och tycker att Hans Olsson ser osäker ut ut.

– Hans Olsson ser vilsen ut, jag frågade honom lite om hur det kändes, han tyckte att det kändes osäkert. Han fick inte till linjen riktigt han fick för mycket ställ i inledningen, han hade lite problem tyckte han. Det såg man också på skidåkningen och på tiden, säger Radiosportens expert Torgny Svensson.

En svensk det såg lite bättre ut för i träningsloppen var Patrik Järbyn, som gick i mål med 15:e bästa tid.

– Patrik gilar ju inte den där riktigt hårda isen, han får ett mjukare underlag eftersom det är mulet och luftfuktigheten och temperaturen har gått upp. Han gjorde ett gott intryck, från att inte ha gjort ett intryck alls senast. Han åkte en väldigt effektiv linje, han var samlad och han såg också väldigt nöjd ut. Så den här femtondeplatsen på träningen var ett fall framåt, säger Torgny Svensson.

Vad är det för störtlopp vi kommer att få se?

– Åh, det är ett fullvärdigt VM-störtlopp, utmanande på alla sätt. Med svåra partier, men också med glidpartier och dessutom med ett underlag som är som det ska vara på ett VM.

Har du några favoriter i loppet?

– Jag tycker de grupperade sig de här tunga namnen, och Svindal rörde på sig, det är kul tycker jag. Sen vill och hoppas jag att Bode Miller kan göra ett rent åk en gång och ställa till det för de bästa.

Miller har vunnit VM i störtlopp vid ett tillfälle och har uttryckt att han gillar de yttre omständigheterna, i motsats till de flesta andra åkare.

– Ja det gör han, han har som vanligt annorlunda formuleringar om det hela. Han visade i super-G att han är rikrigt snabb på den del som är svår, säger Torgny Svensson

John Antonsson
john.antonsson@sr.se

Jonas Enarson
jonas.enarson@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".