Foto: Michael Probst / AP / SCANPIX
Alpina VM

"Det kan bära ända upp till pallen"

Torgny Svensson: "Ska bli en upplevelse"
2:36 min

I störtloppet har Anja Pärson chans att ta årets andra VM-medalj. Radiosportens alpina expert Torgny Svensson tror att pallen är fullt möjlig.

I herrarnas störtlopp i går gick det inget vidare för svenskarna. Nu hoppas Radiosportens alpina expert Torgny Svensson på att Anja Pärson ska köra bättre i dag i  Garmisch-Partenkirchen.

I fredagens superkombination vann hon sin 18:e mästerskapsmedalj när hon tog bronset. Svenskan är i bra form.

– Det är inte så mycket som fattas egentligen för Anja Pärson för att hon ska vara bland de absolut bästa. Hon måste helt enkelt i den här högerkurvan i ingången i skogen i branten ta lite höjd den här gången. Hon ska åka lika bra på toppen som i kombinationen, då tror jag att det kan bära upp till pallen, säger Svensson.

– Vi har en lite speciel situation eftersom de två dominanterna i årets störtloppscirkus, Maria Riesch och Lindssey Vonn, inte är i bästa slag. Det har, tillsammans med störtloppet Anja åkte i superkombinationen, inneburit att Anja har flyttat fram sina positioner, säger Svensson.

Amerikanskan Lindsey Vonn hämtar sig fortfarande från en hjärnskakning och under veckan sjuka tyskan Maria Rieschs form är osäker eftersom gårdagens träning ställdes in.

– Lindsey Vonn, känner jag på mig, kommer att åka med full insats. Och utifrån att inte hon heller har tränat speciellt mycket så ska det bli en upplevelse.

Vonns landsmaninna Julia Mancuso är i bra form och en av Pärsons tuffaste konkurrenter.

– Ja, det är inte bara Anja som flyttat fram positionerna. Anna Fenninger är definitivt det, hon åkte störtlopp så fint i superkombinationen, säger Svensson.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Mats Dahlberg
mats.dahlberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".