Foto: Heiko Junge / Scanpix
skidskytte

Ekholm "ligger" illa till

Helena Ekholm blev sexa i den allra sista tävlingen före VM. Det var en helt ok placering, men liggskjutningen övertygar inte.

Två tyskor placerade sig i topp. 24-åriga Magdalena Neuner vann sin 20:e VC-seger, 23 sekunder före nya världscupledaren Andrea Henkel. Trea kom vitryskan Darya Domratjeva.

Helena Ekholm ligger trea i den totala cupen. Hon låg bara 21:a i söndagens masstart efter bommen i den första skjutningen. Det blev en miss också i den andra, men i den stående skjutningen var hon prickfri och fick ett bra sista intryck inför de tävlingsfria veckorna före VM.

Mellan Henkel och Ekholm finns finländskan Kaisa Mäkäräinen, som i Fort Kents masstart slutade femma, placeringen före svenskan.

Anna Carin Zidek slutade tolva efter tre bom, och finns också med på topp-10 i den totala cupen.

I matsäcken till VM har Ekholm två segrar i vinter - Zidek en, den som kom redan i premiären i Östersund. Det är enda dagen på prispall för Zidek, medan Ekholm "pallat" vid sammanlagt sex tillfällen.

Det stora frågetecknet för 2009 års Jerringpristagare inför 2011 års VM är den liggande skjutningen.

Bengt Skött
bengt.skott@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".