Amerikanen Bode Miller. Foto: Alessandro Trovati/AP
Alpina VM

Experten tippar: Bode Miller vinner

Torgny Svensson: "Olsson har inte varit i slag"
2:10 min

Enligt Torgny Svensson blir det ingen svensk medalj i dag. Och utan toppåkarna tror Radiosportens expert på seger för amerikanen Bode Miller.

När Torgny Svensson fick se startlistan i går kväll kunde han konstatera att de bästa åkarna inte finns med.

– Den är riktigt mager, precis som när tjejerna åkte kombinationen. Anledningen till det är naturligtvis att störtloppet i sig och slalomen i sig är väldigt utmanande. Och då har de här valt att koncentrera sig på sina specialgrenar helt enkelt.

Bland de som står över dagens superkombination finns världscupledaren i grenen – Ivica Kostelic.

– Han är sinnebilden för kombinationen egentligen. Han är inte med liksom många andra av de bästa slalomåkarna.

Men det finns ändå, som Svensson uttrycker det, några intressanta matcher i matchen.

– Det handlar egentligen om sex personer men om vi ska peka ut någon, och lite med hjärtat naturligtvis, så tar vi Bode Miller. Och sen har vi Benjamin Raich, det är de stora favoriterna. Zurbriggen (Silvan) är en utmanare, säger Svensson.

– Men en utmanare som vi verkligen ska se på är Ted Ligety som kan åka störtlopp fullt ut och är duktig på att åka slalom.

Ende svensken som ställer upp är Hans Olsson, som just nu är ligger på plats 15 i världscupens superkombination. Men enligt Svensson har han ingen chans på topplaceringarna.

– Speciellt med tanke på vad vi har sett de här dagarna när han åkt störtlopp. Han har inte alls varit i slag och han kan heller inte hävda sig i den här slalombacken.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Jonas Enarson
jonas.enarson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".