skid-vm

Modin: "Nån måtta får det vara"

1:08 min

Svenska sprinthoppet Jesper Modin tycker det är bra att sporten utvecklas. Men ibland går det lite väl fort, säger han till Radiosporten.

Radiosporten har under dagen rapporterat om svenska skidförbundets tankar på förändringar av skidsporten för att locka nya åkare till sporten. Korta banor, musik under tävlingarna och den nya varianten skicross längd är några av tankarna.

Jesper Modin, ett av de svenska medaljhoppen i VM-sprinten på torsdag, tycker att det är bra att sporten utvecklas och blir mer publikvänlig. Men samtidigt tycker han att utvecklingen inte får gå för fort.

– Det ska väl passa de aktiva också. Vi ska ju tycka att det är kul och en bra utveckling för sporten. Men det är väl kul att hoppa på längdskidor också, så får vi se om det kommer något VM i framtiden, säger Modin till Radiosporten.

Behöver verkligen längdskidåkningen nya grenar?

– Det är det man funderar på ibland. I bland är det väl nästan så att Internationella skidförbundet utvecklar lite väl mycket. Nån måtta får det väl kanske vara ibland, jag tycker det är bra som det är i dagsläget.

Sveriges sprinttränare Arild Monsen:

– Det är bra om vi får med många barn till längdskidåkningen, säger Monsen.

Skid-VM i norska Holmenkollen börjar på torsdag.

Dag Malmqvist
dag.malmqvist@sr.se

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista