Det norska vägverket jävlas

Bloggrogge i Oslo och klockan är kvart över fem. Skid-VM bara någon dag bort och det är redan klart att Norge tar 9 guld och Sverige bara två. Det har VG bestämt. Dom vet dom.

Men dom jävlas, inte VG, men väl det norska vägverket. Åkte från Töcksfors på svenska sidan till Oslo på den andra. Härlig belysning i orangegul nyans var 50:e meter till Oslo i det högra körfältet.

Men, på väg hem från Oslo via Töcksfors har dom släckt varannan lampa i den orangegula nyansen. Ljust til Oslo. Mörkt att åka hem.

Åkte nästa genom Lennartsfors – Thomaswassbergland – Välkommen till GULDBYN och efter 130 meter TACK FÖR BESÖKET. Torgny har bott i guldbyn en natt. Och gör gärna om det.

Kungen av Düsseldorf Peter Larsson sa att Emil Jönsson är snabbast i världen. Northug han ler han.

Att fika är dyrt.

Att äta är dyrare.

Att parkera bilen är dyrast – kvadratmeterpriset ungefär som en "femma" på Karlaplan.

400 kronor dygnet x 1.13 norska... 12.000 i månaden ungefär, men då är betongen vitmålad och parkeringsrutorna mycket bra utmärkta. Tyvärr ej sjöglimt men ändå.

Roger Burman
roger.burman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista