1 av 2
2 av 2
Terje Bendiksby / Scanpix NORGE / SCANPIX
skid-vm

Mogren: "Inget glid på skidorna"

Torgny Mogren om den svaga svenska insatsen på 10 km
2:51 min

 Ännu ett guld för hemmastjärnan Marit Björgen och än en gång ett tungt resultat för de svenska hoppen. Radiosportens Skidexpert Torgny Mogren tycker att skidorna såg tunga ut.

– Det är för långt efter, det är 10 kilometer klassiskt vi åker. Det känns inte så där bra faktiskt, tittar man på stafetten så är vi långt efter Norge och Finland, säger Radiosportens skidexpert Torgny Mogren och fortsätter.

– Jag vet inte riktigt, det synintryck jag fick idag är att de inte har sprutt på skidorna skulle jag vilja säga, det ser trögt ut eller så är kropparna sega.

Haag och Kalla var femma och sexa efter 2,2 kilometer. Efter sju kilomter hade Kalla halkat ner till en nionde plats och Haag till en trettonde.

– Jag tror inte att de har gått ut för hårt, det tvivlar jag på. Man måste gå ut hårt, de är efter, de startade inte på samma sätt som Kowalczyk gjorde. Det är någonting annat, formen eller att de inte riktigt har hittat glidet som behövs i den klassiska tekniken, säger Torgny Mogren.

Medaljerna var aldrig ens nära och en stor del av går att finna i långsamma skidor.

– Det man kan se är att på upploppet har de flesta stått och stakat. När Kalla och Haag kom så det otroligt tungt ut. Stavtagen de tog, de fick inget glid på skidorna, de stod och jobbade, det stoppade nästan efter att de släppt stavarna bakom sig, säger Togny Mogren.

John Antonsson
john.antonsson@sr.se

Dag Malmqvist
dag.malmqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".