1 av 3
2 av 3
3 av 3
Foto: Matthias Schrader/AP/SCANPIX.
skid-vm

Kalla: "Fruktansvärt roligt"

Charlotte Kalla: "Ida gav så bra utgångslägen"
0:45 min

Äntligen stämde allt för de svenska damerna under VM i Oslo. Första medaljen bärgades i lagsprinten – och det blev guld.

– Det var fruktansvärt kul att få åka stafett med Ida (Ingemarsdotter) som gav mig så bra utgångslägen och med de skidorna jag hade i dag där det bara var att trumma på uppför och känna att man hur lätt som helst hänger med i suget, säger Charlotte Kalla till Radiosporten.

Äntligen hade vallateamet hittat rätt och skidorna var fantastiska.

– Det känns fruktansvärt roligt, säger en överlycklig Charlotte Kalla.

Lagkamraten Ida Ingemarsdotter var förstås minst lika glad.

– Det känns helt underbart och jag sa till Charlotte (Kalla) att om jag hade krafterna skulle jag försöka göra nåt på slutsträckan och det tycker jag verkligen att jag lyckades med i dag, säger Ida Ingemarsdotter till Radiosporten.

Det såg ut som att det var lätt att åka i dag?

– Ja vi hade supersurf under fötterna och superbett uppför. Vi har verkligen laddat tillsammans och peppat varandra i laget. Det är grymt.

– Jag försökte ligga med hela tiden och sen föröska göra något på sista. Finskorna gick stenhårt alla sträckorna och jag tyckte att jag kunde följa med bra.

Roger Burman
roger.burman@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".