skid-vm

Mogren: "Guld för mycket begärt"

Mogren inför damstafetten
1:50 min

Guldhjältarna från sprintstafetten inleder och avslutar damernas stafett i skid-VM. Radiosportens skidexpert Torgny Mogren tror inte att Sverige får ett till guld på stafetten, men mycket väl en medalj.

Det är guldtjejen Ida Ingemarsdotter inleder stafetten och avslutar gör Charlotte Kalla, den andra guldhjälten från sprintstafetten. Däremellan ska Anna Haag och Maria Rydqvist åka. Radiosportens skidexpert Torgny Mogren tror att torsdagens stafettlag är ett medaljlag.

– Dom har visat bra form, det känns som att det ska kunna bli medalj, säger Torgny Mogren.

Men är det ett guldgäng?

– Guld är kanske lite mycket begärt. Vi har ett osäkert kort med Rydqvist som sägs ha varit lite förkyld, frågan är hur illa det har varit, det beror alldeles på, men en förkylning sätter på ett eller annat sätt ner prestationsförmågan.

Och så var det den där följetången om vallningen.

– Jag tror inte att skidorna blir sämre. På fristilsdelen har vi visat att vi har bra skidor, säger Torgny Mogren.

Vilka är favoriter till guldet?

– Det är Norge naturligtvis och sen har vi Finland som starka favoriter. Det finns stora chanser till att Marit Björgen tar en fjärde guldmedalj. Jag ser nog Norge som dom största favoriterna till guldet, säger Torgny Mogren.

John Antonsson
john.antonsson@sr.se

Dag Malmqvist
dag.malmqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".