Foto: AP Photo/Jens Meyer/Scanpix.
skid-vm

Kalla: "Formen är som den ska"

Charlotte Kalla: "
2:46 min

Charlotte Kalla hoppas på att vara med i toppen på tremilen. Att hon har åkt i alla tävlingar oroar inte.

Inför tremilen har många utrryckt sin oro för att Charlotte Kalla ska vara trött efter att ha deltagit i alla lopp i skid-VM. Men Kalla själv, hon oroar sig inte.

– Jag är inte, det har känts bra de senaste dagarna. Formen är som den ska vara och när jag är i form har jag bra återhämtning. Det ska inte vara några problem, det är mest det mentala, och som det känns nu är jag väldigt sugen på att tävla och det är det absolut viktigaste, säger Charlotte Kalla.

VM:s klarast lysande stjärna har varit norska Marit Björgen, Charlotte Kalla hoppas på att kunna vara med och fajtas hela vägen in i kaklet.

– Jag hoppas att jag kommer att vara pigg imorgon och det skulle vara riktigt kul att vara med så länge som möjligt, säger Charlotte Kalla.

Men Björgen är inte det enda hotet i toppen enligt Charlotte Kalla.

– Kowalczyk kommer att åka fort, sen tror jag att italienskorna är med högt upp, och så tror jag att Shevchenko kan vara med högt upp, säger Charlotte Kalla.

Hur väl ser man på en konkurrent om den börjar bli trött?

– Det kan man se ganska fort på åkningen, om de börjar kränga och ser ut att ha styva ben kan man vara ganska säker på att dom sliter ont. Och så bara en sån sak som att om någon släpper, man gör det inte bara för att, man gör det för att man är trött

Om man själv är pigg, ska man sätta stöten där?

– Det beror helt på hur det ser ut, ifall det är jag som drar klungan och hur många vi är i klunga, det är lite beroende på situationen, säger Charlotte Kalla.

Dag Malmqvist
dag.malmqvist@sr.se

John Antonsson
john.antonsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".