skid-vm

Experten: "En tuff bana"

"Northug har inte bäst uthållighet"
2:53 min

Radiosportens skidexpert Torgny Mogren tror att det finns en viss chans till medalj. Stört hopp sätter han till Daniel Richardsson.

– Det finns absolut möjligheter till medalj, men nu har ju Hellner sagt att han känner sig lite sliten i kroppen, men jag tror att han kan repa sig och åka bra på femmilen. Men det är Daniel Richardsson jag tror lyckas bäst av svenskarna, säger Radiosportens expertkommentator Torgny Mogren.

Mogren tror att det kommer att bli bra fart på loppet.

– Jag hoppas att det blir lite fart, det är en tuff bana, en av de tuffaste på länge. Jag tror att det blir bättre fart än det har varit förr om åren, men man vet aldrig, säger Torgny Mogren.

Och så var det den där spurtstarka norrmannen, Mogren tror att femmilen kan bli tuff för Petter Northug.

– Går det fort inledningsvis och man håller ett högt tempo hela femmilen då får han jobbigt, för han är inte den mest uthållige i fältet, han lever på sin spurt. Ligger man och mal och kör väldigt hårt kommer han att mattas väldigt friskt då kan han falla rakt genom fältet, säger Torgny Mogren.

Problemet är väl att den som drar nästan offrar sin medalj?

– Så kan det vara, jag hoppas att det är flera som är med och vill ha fart på loppet så att de tinte bara är några stycken, då tänker jag främst på Anders Södergren som ofta är med framme och vill ha fart och försöker spräcka fältet och får sota för det mot slutet.

Dag Malmqvist
dag.malmqvist@sr.se

John Antonsson
john.antonsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".