alpint

Storslalom inställt - Riesch vann världscupen

På grund av dåligt väder i Lenzerheide ställs damernas storslalom i världscupfinalen in. Därmed vinner Maria Riesch, Tyskland, totalcupen före amerikanskan Lindsey Vonn.

Vädret har verkligen inte varit på arrangörens sida i Schweiz.

På torsdagen ströks super-G:n från programmet och i går ställdes herrarnas storslalom in. Damernas slalom kunde till sist genomföras genom att köra båda åken i samma bana. Men Vonn blev den stora förloraren.

Ledningen i totalcupen med 27 poäng tillgodo på Maria Riesch förvandlades till ett underläge med 3 poäng sedan amerikanskan slutat på 13:e plats samtidigt som tyskan blev 4:a.

Redan då befarade Vonn det värsta: att dagens storslalom skulle ställas in och göra det omöjligt att vända underläget i säsongens sista uppgörelse.

Någon minut efter halv åtta i morse kom beskedet från arrangören och skräckscenariot hade blivit verklighet. Internationella skidförbundets (Fis) regler säger att tävlingar som inte kan genomföras på grund av vädret inte ska flyttas till ett annat tillfälle.

Tidigare i veckan uttalade sig Vonn negativt till det och manade Fis till att se över regeln när det gäller världscupens finalvecka.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista