skidskytte

Experten ser Pichlers avgång som ett vägval

Linda Bengtsson: "Prata med damerna"
1:28 min

Radiosportens skidskytteexpert Linda Bengtsson tycker att Wolfgang Pichlers avgång var oväntad och tycker att förbundet ska skynda långsamt i jakten på en ersättare.

Som Radiosporten berättade i går har tränaren Wolfgang Pichler bestämt sig för att lämna Sveriges landslag för Rysslands. Oväntat tycker Radiosportens expert Linda Bengtsson.

– Han har ju ett kontrakt över nästa OS, samtidigt är det inte oväntat att Wolfgang får nya erbjudanden i och med framgångarna han har haft med svenskt skidskytte, säger Bengtsson.

Finns det anledning att vara besviken eller finns det bara förståelse?

– Helena Ekholm har uttryckt att hon är besviken och det förstår jag eftersom hon har sett vägen fram till nästa OS tillsammans med Wolfgang. Samtidigt är det ett jobb och då väljer han att ta det där han tjänar mest just nu.

Vad kommer det här att betyda för svenskt skidskytte?

– Det blir ett vägval där man måste bestämma sig om man ska gå samma bana eller öppna för nya upplägg. Det är en stor händelse för svenskt skidskytte.

Vad har han betytt för svenskt skidskytte?

– Han har gett Sverige oerhört många medaljer och beytt oerhört mycket.

Hur ska förbundet tänka för att ersätta Pichler?

– De ska skynda långsamt och se dels vad som finns i Sverige men även andra sidan gränsen. Och prata med de svenska damerna vad de vill ha för typ av tränare och vilken filosofi, säger Bengtsson.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Daniel Alling
daniel.alling@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".