alpint

Tina Thörners råd till Anja: "Måste få skoja lite"

2:12 min

"Ha glimten i ögat". Det var rallyprofilen Tina Thörners råd till Anja Pärson inför helgens premiär när de möttes på Arlanda.

På väg till den alpina premiären i Sölden träffade Anja Pärson kartläsaren och motivationscoachen Tina Thörner. På Twitter skrev Pärson att hon fått ett pepptalk och stöd av Thörner.

– Vi hade ett bra utbyte, det är tjejer emellan som vet att när man ska upp där och bevisa är det väldigt viktigt att ha den här positiva stämningen och att man kan ha glimten i ögat. Jag och Anja förstår varandra där, det är likadant när du ska åka en biltävling. Det är så spänt runt omkring och förväntningarna är höga, då kan det vara skönt att bara få skoja lite, säger Thörner till Radiosporten.

Hur ska man då tänka som elitidrottare inför en premiär? Thörner tror att det handlar om kärlek.

– Det är väldigt viktigt att hitta den där kärleken som du har till sporten och inte fundera på något annat. Du måste må bra i det du gör och verkligen känna den där glädjen. Det är så mycket runt omkring elitidrottare på den nivån, det  blir så många perspektiv så att i bland kommer den där glädjen bort och då kan du inte styra tanken, säger hon.

Thörner har tidigare bland annat jobbat som motivationscoach för Damkronorna inför OS i Vancouver förra året. Men det är inte aktuellt med ett sådant samarbete med Pärson.

– Anja och jag är mer kompisar, vi har inte pratat om det direkt, säger Thörner.

Och Thörner tvivlar inte på att det kommer gå bra för vännen i den alpina premiären i helgen.

– Jag tror att det kommer gå jättebra. Det är väl alltid lite stelt de första gångerna när du är lite ringrostig och förväntningarna är höga. Det är bra med en mjukstart, säger Pärson.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se