alpint

Experten har ögonen på Matts Olsson

2:09 min

På den svenska herrsidan ser Torgny Svensson särskilt fram emot att följa en åkare – Matts Olsson i storslalom.

I fjol slutatde Matts Olsson på en total 13:e plats i storslalomens världscup. Radiosportens expert Torgny Svensson hoppas att det ska gå lika bra i år, med start i helgen i Sölden.

– Det som var mest glädjande ifjol var att Matts Olsson åkte storslalom så bra. Är man första grupp i slalom så ligger skamgränsen i att man ska kvala i storslalom i andra åket. Så har det inte varit. Man förväntar sig att någon åker storslalom lite bättre än slalomspecialisterna. Men framförallt ska det bli kul att fälja Matts Olsson, säger Svensson.

Självklart håller Svensson även koll på övriga svenska herrar.

– Det ska bli väldigt spännande att se Tärna-fantomen Byggmark (Jens), kan André Myhrer ta det sista steget upp och vinna. Det finns ett antal faktorer där också som ska bli intressant att följa.

– Med all säkerhet kommer de som dominerade förra året vara med även i år. Sedan finns det alltid några som är "coming up" och som har sportat i sommar, skaffat sig en ny tro att få ge sig på de här bästa.

Vad ser du mest fram emot den här säsongen?

– Jag ser fram emot säsongen som sådan, jag är ju alpin nörd. När vi nu har klarat av den här fotbollsresan så ska det bli riktigt spännande att följa världscupen. Jag ser fram emot höjdpunkterna som finns. Kitzbühls störtlopp, de klassiskt stora tävlingarna. Det ska bli trevligt också att följa världscupen på hemmaplan i Åre, säger Svensson.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se