Längdskidor

Skidexperten: "Jag hade större förhoppningar"

1:46 min

Radiosportens skidexpert Torgny Mogren var besviken på damernas insatser idag, men lite nöjdare med det har fick se på herrsidan.

– På damsidan såg det inte allt för ljust ut, där hade jag större förhoppningar än vad de presterade. På herrsidan såg det lite ljusare ut, sedan att Petter Northug hade ett sådant gudomligt glid är ju inget att göra åt, säger Torgny Mogren.

Under loppen, både damernas och herrarnas, kunde man ana att svenskarnas glid var oerhört bra medan svenskarnas skidor verkade sämre. Torgny Mogren tyckte dock inte att alla var överlägsna svenskarna.

– Jämför vi med övriga världen så hade vi ungefär lika, det är bara Norge som har haft ett litet försprång idag, säger han.

Imorgon är det dags för sprint och både Charlotte kalla och Marcus Hellner ska köra där trots att de ställde upp i distansloppen idag. Torgny Mogren tror att det blir tufft för dem båda.

– Jag tror att de får det svårt att ta sig till final iallafall. Kanske kvartsfinal någon av dem.

Johanna Cedergren
johanna.cedergren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista