Man råkar vara kvinna

”På 30- och 40-talet när jag växte upp, var vi killar utomordentligt stolta och lättade över att vara just killar. Att vara tjej tycktes oss komplicerat, farligt, jobbigt och framför allt väldigt tråkigt."
- Sven Wollter 
 
Ett program om kvinnor och om jämställdhet
Med i programmet är bland annat Stina Wollter som bland annat pratar om sin egen uppväxt och om när hon blev medveten av att man behandlas olika om man är tjej eller kille. Hon berättar också om hur jämställd hennes pappa tror att han är – och hur han är egentligen.
Sen hör du Malin Uhlander som anmälde sin skola till Jämo, då det bara var killar som fick spela den traditionella fotbollsmatchen mot lärarna.
Monica Christea arbetar på Internationella föreningen för invandrarkvinnor i Sverige och berättar om föreningens arbete för att hjälpa kvinnor som nyligen kommit till landet.

Till studion kommer också Pia Engström Lindgren, chefsjurist hos Diskrimineringsombudsmannen. Hon berättar om vilken som är den vanligaste typ av anmälningar myndigheten får in när det handlar om jämställdhetsfrågor.
Dessutom hör du Ida Jansson som tillsammans med en kompis startade en tjejjour i Uppsala.

CO Evers finns på trǻn och pratar om när han är överbeskyddande och stjäl utrymme från sin fru.

Dagens dikt är skriven av Kristina Lugn.