Oskar Ling, Jessica Zandén och Gunilla Röör

Rollspel

"I afton tror du kanske att du lyssnar till det här programmet i rollen som radiolyssnare och att
 jag pratar till dig i rollen som programledare, o javisst, det är förvisso sant, det är en överenskommelse er och mig emellan att vi just nu spelar dessa roller… Men betänk så många andra roller vi iklätt oss under dagen."
-- Gunilla Röör 
 
Denna lördag kväll handlar det om våra identiteter. Både de vi själva känner att vi spelar och de som andra tilldelar oss; våra relations-jag, våra yrkes-jag och alla andra varianter av oss själva.
Gäst är skådespelerskan Jessica Zandén. Jessica berättar bland annat om hur svårt hon tyckt det varit att möta okända människor, eftersom de haft en bild av henne som mörk, kall och elak pga roller hon spelat. Jessica läser också dagens text, som är hennes mormors dagboksanteckningar för 100 år sedan.
Dessutom finns Oskar Ling finns på plats. Han berättar om hur det med åren blir allt svårare att berätta vad han egentligen jobbar med, folk tycker inte att det är ett riktigt jobb, men när han slänger ur sig att han också är ”projektledare”, brukar kritikerna tystna.
Sen hör du Magnus Axelsson som är medeltidsfantast från Växjö och som ibland klär sig i tidsenliga kläder han tillverkat själv.
Jourhavande kompis den här veckan är Jonas C Wahlström, som berättar om hur han ibland vill skrika till kunderna på jobbet att hans egentliga livsroll är något helt annat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".