Eva Swedenmark, Sven Wollter, Solveig Annsberg och Lars Lönndahl.

Wollter med gäster om 50-talet

”Det var en tid när vi som var unga började ifrågasätta de gamla förstenade auktoriteterna som vi hade upplevt försätta världen i sådant obeskrivligt kaos. Vi kastade ut en massa unkna badvatten och det må väl erkännas så här efteråt att en del barn åkte ut på köpet.”

De närmsta veckorna kommer både Gunilla och Sven att blicka tillbaka och sätta olika tidsperioder i fokus.


Sven är först ut och kommer att prata 50-tal med sina gäster. På plats är Lars Lönndahl vars första skiva kom ut i januari 1950. Lars berättar om sin karriär och gör Sven avundsjuk genom att berätta att han stått vid samma pissoar som Frank Sinatra.


Dessutom kommer Solveig Annsberg till programmet. Solveig är en av Sveriges första kvinnliga poliser och berättar om en tid då misstänkta brottslingar plockades in med taxi. Hon pratar också om hur motarbetade de kvinnliga poliserna blev i början. Både av de manliga kollegorna och av sitt eget fackförbund.


Eva Swedenmark
är författare och har skrivit flera böcker om 50-talet, både en fackbok och flera romaner. Hon berättar om ett årtionde många ser tillbaka på med mycket värme, men som på många sätt också var en tuff tid. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".