Miriam Walfridsson, Ramona Karlsson, Maria Wärme och Gunilla Röör. Foto: Maja Åström/SR

Att lägga sitt liv i andras händer

”Men tänk en enda gång tanken att ’lägga mitt liv, mitt öde i någon annans händer’ och verkligen mena det, verkligen inse innebörden av dessa ord, i en verklighet. Att utan dina händer vore jag ingenting, jag vore kanske inte alls” - Gunilla Röör

Veckans Röör i P4 handlar om just detta, att lägga sitt liv i någon annans händer. Kvällens gäster är rallyföraren Ramona Karlsson och hennes co-driver Miriam Walfridsson som på smala grusvägar i över 100 km/h måste lita blint på den andres förmåga och kunskap, och skådespelerskan Maria Wärme som i sitt funktionshinder är beroende av personlig assistans dygnet runt.

Du hör också Syster Karin som för 32 år sen la sitt liv i Guds händer när hon valde klosterlivet i Vadstena, och fallskärmshopparen Umberto Perez som kastar sig ut ur flygplan med oerfarna passagerare i så kallade tandemhopp. Hur tänker han om att andra lägger sina liv i hans händer?

Gunillas jourhavande kompis Andrea Edwards är dålig på att lägga sitt liv i andras händer och berättar varför.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".