Brandon Sentongo, KG Bergström, Gunilla Röör och Johanna Lindbäck. Foto: Maja Åström/SR
Brandon Sentongo, KG Bergström, Gunilla Röör och Johanna Lindbäck. Foto: Maja Åström/SR

Ungas framtidsdrömmar

”Vad ska du bli när du blir stor? Vilken fråga. Som jag inte redan var stor – och vad skulle jag bli, jag VAR ju redan. Ibland blev jag frestad att svara som den lilla krokodilen till slut svarade sin mamma – vad jag ska bli när jag blir stor? Jag ska bli väska! I afton ska vi tala om att vara ung och om att ha egna drömmar” – Gunilla Röör

Kvällens gäster i Röör i P4 samtalar om framtidsdrömmar. Tonåringarna Cora van Hal, Greta Thurfjell och Brandon Santongo berättar om yrkesdrömmarna, betygen och pressen. Men också om att växa upp med vetskapen om att nästan allt är möjligt. Journalisten KG Bergström vittnar om en annan tid, då vägen till yrkesdrömmen för en fattig bondgrabb var långt ifrån rak.

Författaren Johanna Lindbäck håller just på med sin sjätte ungdomsbok. Hur är det att skildra ungas liv när man själv sedan länge lämnat tonåren bakom sig?

Till sist ringer Gunilla sin jourhavande kompis Andrea Edwards som berättar om vad hon drömmer om att göra idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".