Dan Johnson, Gunilla Röör, Camilla Thulin och Pia Muchin. Foto: Maja Åström/SR

Kroppen

”Att visa sig naken. Så svårt redan i verkligheten. En gång skulle jag klä av mig inför en man på en filminspelning. Vi hade mötts tio minuter över en kopp kaffe och nu skulle jag ställa mig framför honom, naken. Han spelade min cancersjuke man och det fanns ett farväl i scenen som jag tyckte motiverade min nakenhet. Vi mötte varandras blick och jag lät mig betraktas. Det sved i huden av tillbakaträngd genans.” – Gunilla Röör

Kvällens gäster i Röör i P4 samtalar om kroppen och om hur den åldras. Hur är det i en tid då den unga kroppen och det unga ansiktet är normen?

Gästar Gunilla gör kreatören Camilla Thulin som hellre klär sig som Sophia Loren än Madicken, här berättar hon varför. Fotografen och läraren Dan Johnson talar om att inte känna igen gubben som möter honom i spegeln om morgonen. Lektorn i fysisk gestaltning vid Högskolan för scen och musik i Göteborg, Pia Muchin, vill att vi ser på och talar om kropp och ålder på ett helt annat sätt än idag.

Till sist ringer Gunilla sin jourhavande kompis Andrea Edwards som berättar om relationen till sin egen åldrande kropp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".