Terapi

"Mellan djupaste sorg och berusande glädje pendlar det mänskliga psyket. Vilken fantastisk kompetens. Vi är sällsamma, vackra instrument som livet spelar på. Vi är lite olika stämda men ack så lika när det kommer till våra behov. Om intrumentet mår bra- kan vi spela i livets stora orkester. Jag tror att ni alla har upplevt känslan av att det funkar, att det är härligt att finnas, att vi hör hemma och vilar I det. Men-Ibland skär det ihop sej. Då måste vi laga." - Stina Wollter

I Stinas första program i lördags handlade det om terapi. Dan Josefsson berättade om hur han under många år inte lyckades få till det med sina förhållanden - förrän han träffade en terapeut. Ett halvår senare hade han en partner och ett barn på väg. Pêl Rostam, föreläsare och workshopledare, berättade om hur hans egna resa gett honom möjlighet att hjälpa andra att finna inre försoning. Annika Berg-Frykholm (författare till boken Självbilder - att komma vidare genom skapande) pratade om bildterapi och Malin Edlund, P1:s förra radiopsykolog funderade över hur det är att samtala med någon man inte ser. 

Dessutom berättade Stinas vän i viken, Dan Lind, om hur humorn är hans terapeut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista