Richard Tellström, Sigrid Bárány, Ulf Elfving och Björn Frantzén. Foto: Erik Klarén

Maten och måltiden - vad betyder den för oss?

Min fru shoppar hellre upp en femhundring än äter upp den. Hon menar att en hummer med majonäs, den skiter man ju ut efter ett dygn (detta är ett ordagrannt citat), medan en ny blus - den kan man ju ha i ett år eller mer. När jag ska hitta motargument till det där ringer jag en matgalen vän. Han mejlar mig ofta bilder på uppläggningar och råvaror. På några bilder sitter hans fru med åtta rätter framför sig och ser förtvivlad ut. Kanske tänker hon på den där blusen. Vi är alla olika. Får jag tillbringa en kväll i köket med en massa mat och en drajja eller två, då tycker jag att jag har hittat meningen med livet. - Ulf Elfving

I lördagens program handlar det om maten och måltiden - och vad vad den betyder för oss. Vinnaren av Sveriges mästerkock i TV4, Sigrid Bárány, kommer - liksom måltidsforskaren Richard Tellström och stjärnkrögaren Björn Frantzén. Dessutom hör vi kocken Linn Söderström berätta om sin supperclub, en restaurang hon har hemma då och då. Magdalena Ribbing ger också sin syn på temat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".