På valborg hörs vi i P3 igen!!

Kitty Jutbring, Ehsan Noroozi och Henrik Torehammar klarade prövningarna i glasburen i Malmö! Nu sänder de tillsammans igen för första gången sedan maratonveckan i december.

I ”Musikhjälpen - vad hände sen?” spelar de önskelåtar som inte hanns med, tar reda på hur de insamlade tre miljonerna använts och gästas av bland annat Timbuktu och Fibes Oh Fibes som spelar live i studion.

För programledarna Kitty, Ehsan och Henrik som sände 144 timmar utan fast föda och ordentlig sömn är denna sextimmarssändning på valborgsmässoafton en baggis.

– Jag ska utmana Henrik och Ehsan att fasta även under denna sändning. Antar de inte utmaningen ska jag peta dem i deras små ölmagar varje kvart! Det ska bli underbart att sända med dem igen, jag har saknat dem, säger Kitty Jutbring.

– Kitty och Henrik står mig upp till öronen! Jag kan inte fatta att någon tyckte att det inte räckte med 144 timmar, skrattar Ehsan Noroozi.

– Jag har haft alldeles för lite konspirationsteorier på skånska och hysteriska sammanbrott på göteborgska i mitt liv ÿ och jag vet att de saknat värmländska fjolldanser! Skoj åsido, det ska bli skitspännande att se vart pengarna gått och ruggigt roligt att göra det med Kitty och Ehsan, säger Henrik Torehammar.

I valborgssändningen presenteras de mest önskade låtarna från Musikhjälpen i december. Och Kitty, Ehsan och Henrik minns de roligaste bitarna ÿ jordbävningen, Kittys duett med Kicki Danielsson och killen som skänkte hela månadslönen i pengainkastet. Dessutom berättar Jason ”Timbuktu” Diakité om utvecklingen i östra Kongo sedan hans reportageresa dit i höstas. SVT1 visar även en film från resan den 3 maj kl 19.15.

SR:s och SVT:s gemensamma insamlingsprojekt Musikhjälpen anordnades den 13-19 december 2008 i ett specialbyggt glashus på Gustav Adolfs i Malmö. Programledarna maratonsände dygnet runt: 144 timmar i P3, Din Gata, på webben och i SVT2. Syftet var att samla in pengar till förmån för människor på flykt genom framför allt låtönskningar. Totalt kom 30 000 önskningar in och resultatet blev drygt tre miljoner kronor till Radiohjälpen. I mars vann Musikhjälpen priset Gyllene Hjulet för Bästa publika event på Sponsrings & Eventföreningens årliga gala.

”Musikhjälpen - vad hände sen?” sänds i P3 på valborgsmässoafton, torsdag 30 april, kl 10.02-16.00 från Radiohuset i Malmö. Studion vetter ut mot Baltzarsgatan 16 så alla som vill kan komma och titta på Kitty, Ehsan, Henrik och artisterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".