Vad har hänt med pengarna?

Det har nu gått drygt fyra månader sedan alla bidrog till att vi fick in drygt tre miljoner till människor som är på flykt.

Finn Norgren från Radiohjälpen berättar vart pengarna tagit vägen.

De tre miljonerna är fördelade efter ansökningar från organistationer. 2,5 miljoner är förbrukade eller under förbrukning. 0,5 miljon finns kvar och kommer att förbrukas under året.

Pengarna har hittills gått till:

Nordöstra Kenya och Somalia 
Röda korset försöker förhindra en svält på grund av de konflikter och krig som pågår i Nordöstra Kenya och Somalia. Många människor är på flykt för att hitta mat och där behövs en akut insats.

Kongo
Hjälp till flyktingar både inne i Kongo och ut ur landet in i Ruwanda.

Tjetjenien
Hjälp till barn som har flytt ur Tjetjenien och in i grannländerna.

Gaza
Hjälp till människor som har förlorat sina hem i Gaza under kriget.

Europa
Hjälp till människor utsatta för trafficking, människohandel. Människor som kidnappats eller lurats iväg från till exempel Moldavien och Rumänien och hamnat i prostitution och annat som man försöker hjälpa tillbaka till ett värdigt liv.

Hur vet man att pengarna kommer fram? Hur mycket förvinner? Hur mycket gick till omkostnader för buren i Malmö etc? Lyssna på hela intervjun med Finn!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".