Torsdag 22 oktober

Östhammars Ordfestival går av stapeln på lördag i denna vecka, för sjätte gången i rad, med scenframträdanden av författare som Björn Ranelid, Anette Kullenberg och Mirja Unge. Det blir även utställning ev elever från Edsskolan som visar självporträtt. Och ingen mindre än Uppsalas egen Kung Henry, spokenwordartist, förgyller festivalen med sin närvaro. Tema i årets upplaga av festivalen är Ego. Författaren Björn Ranelid var med på telefon och pratade bl.a. om hans syn på vad det är att vara författare och hur viktig publiken är.
Magdalena Ribbing, Sveriges mesta folkvettsexpert, har kommit ut med en liten fin bok för de yngre, "Bra att veta för alla unga lätt om vett och etikett". Den pratade vi om och jag fick nyttiga tips om hur att uppföra mig. Roligt.
Anders Hallgren, hundpsykolog, kom till studion och berättade hur man ska tänka kring hundar, deras beteende och hur viktigt och nyttigt det kan vara för barn att ha hund. Han tipsar vidare om detta ikväll på brantingskolan i Uppsala, kl.19.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".