Måndag 16 november 2009 Romandebut på jämtska

Ann-Marie Wikander från Tierp har skrivit Veckans Bok. Idag får du höra Ann-Marie Wikander läsa ur sin debutroman - och då gäller det att hänga med i jämtskan! För det här är en bok som delvis är skriven på nordjämtländsk dialekt. I dessa trakter har  Ann-Marie sina rötter, men under större delen av sitt liv har hon bott i Tierp. 
Den nyblivna författaren berättar om vad som fick henne att börja skriva - och om hur det känns nu, när hennes första roman "Sigrid - röd som skam" kommit ut.

"Sigrid - röd som skam" är Veckans Bok i Radio Uppland. Vill du vara med i utlottningen, så e-posta till radio.uppland@sr.se eller skicka ett vykort till Sveriges Radio Uppland, Box 1552 751 45 Uppsala

Nya radioveterinären Sanna Johansson Kreuger.
Sanna arbetar på Universitetsdjursjukhuset i Uppsala, och under ett par måndagar framöver ska hon vara vår radioveterinär. Du kan ringa och prata direkt med henne om alla slags problem som gäller husdjur, och det går också bra att skicka frågor per e-post.
Nästa måndag är hon tillbaka, men redan nu går det bra att skicka en fråga till radio.uppland@sr.se

Givetvis var Jacke Sjödin också på besök - lyssna på veckans kåseri här:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista