Måndag 19 oktober 2009 Tillbaka till Tolstoj

Veckans bok är uppsalaförfattaren Carola Hanssons roman"Med ett namn som mitt".
Den handlar precis som hennes genombrottsroman "Andrej" om släkten Tolstoj. Varför Carola Hansson inte kan släppa taget om denna ryska familj, och vad hon nu har att berätta om dem i sin nya roman  - det pratade vi om i dagens program. 

Några röster om "Med ett namn som mitt", när den kom ut i slutet av augusti i år:

"en vacker och stillsamt spännande berättelse om sökande och exil, förlust och främlingskap, faderslöshet, svek och drömmar; både sådana som krossats och gått i uppfyllelse"
Paulina Helgeson i SvD

"Hanssons bild av historiens sönderfall är så kraftfull att den paradoxalt nog besegrar historien och lämnar kvar en bestående känsla av… Ska vi kalla det mening? Ska vi säga lycka? Det är i vilket fall något av det finaste en författare kan ge sina läsare." Stefan Jonsson i DN

Vill du också läsa denna bok? E-posta då till radio.uppland@sr.se, eller skicka ett vykort till Sveriges Radio Uppland, Box 1552 751 45 Uppsala, så är du med i utlottningen av ett signerat exemplar.


Ett nytt kåseri av Jacke Sjödin hade vi förstås också idag. Det kan du höra igen här:

Täppas Fogelberg tipsade om ljudboken Mörkrets alla färger, en "ädelbrittisk och rysligt spännande mysdeckare" av Peter Robinson i uppläsning av Tomas Bolme.

35-årsjubilerande uppsalaorkestern Palladium har det också handlat om denna förmiddag.
Här kan du höra Thomas Artängs intervju med två av medlemmarna, Ingela Nilsson och Mikael Jansson:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista