Tisdag 29 september

Näst sista dagen i september månad blev en bra dag. Med prat om mansfestivalen i Gottsunda, litteratur från Guadeloupe och slampoesi från USA.
På fredag har dansföreställningen "Torskarna" premiär på Gottsunda Dans & Teater. Det är koreografen Lotta Gharton som satt upp en föreställning runt omkring mansbilder, kvinnosyn och sexhandel. Detta i samband med festivalen med tema män och manlighet som startar på lördag i Gottsunda. Poeten Bob Hansson uppträder likaså inspiratören och debattören Tommy Deogan som bl.a. kommer att prata  om sin bok "Blodsbröder".
"Desirada"
heter den roman av författaren  Maryse Condé som nyligen blivit översatt till svenska. Jag pratade med henne om den och hennes författarskap i övrigt. Andra böcker översatta till svenska av Condé är "Där Joliba gör en krök",  "Färden genom mangroven" och "Segu:murar av lera, en afrikansk släktkrönika".
Reginateatern arrangerar för fjärde året i rad Ordsprak, deras internationella poesifestival på torsdag. En massa kända och mindra kända slam-poeter kommer att uppträda och tävla mot varandra. Sonya Renée är en av de kända slampoeterna som kommer till festivalen. Hon var här i studion och berättade om sina dikter och gav oss ett smakprov på hur det kan låta när hon står på scen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista