Tisdag 22 september

Först ut idag var en intervju med Céline Curiol, en fransk författare som är Sverigeaktuell. Hennes debutroman, "Voix sans issue" har nyligen översatts till svenska, (Utrop heter den då) och hon gästar bokmässan i Göteborg som startar på torsdag i denna vecka.
På fredag har pjäsen "Palme" premiär på Uppsala Stadsteater. Åsa Forsblad Morrisse och Emil Almén, två av skådespelarna som spelar i pjäsen, kom till mig och berättade lite om vad man kan förvänta sig av föreställningen.
Krassimir Kolev och Kent Wahlbeck är två uppsalakonstnärer som blivit utvalda att skapa en svit på Icehotel i Jukkasjärvi. Carnevale heter deras bidrag. Vi pratade is och snö och hur att skapa med dessa material.
Slutligen kom sångaren Roberto Gonzalez hit och sjöng "Lugn Lillflicka", en visa som finns med på repertoaren när han uppträder på fredag på Ekocaféet i Uppsala. Lustigt nog visade det sig att Roberto och jag har samma favoritstrand, nämligen Lacanau vid Atlantkusten!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista