1 av 3
Mats Paulsson vid spisen. Foto: Joakim Jonsson
2 av 3
Mats Paulssons Saltimbocca. Foto: Joakim Jonsson
3 av 3
Mats Paulssons Saltimbocca puttrar på spisen. Foto: Joakim Jonsson
22 oktober

Musik och mat: Mats Paulsson lagar Saltimbocca

Musik och Mat - Mats Paulsson
14 min

Vissångaren Mats Paulson skivdebuterade redan 1964. Två år senare blev han känd för hela svenska folket i och med skivan ”En stad, en morgon”. På den skivan fanns nämligen ”Visa vid vindens ängar”. 
I köket visar Mats Paulson för Jocke Jonsson hur man gör en läcker Saltimbocca.

Saltimbocca á la Mats Paulson

Fläskkarré
Prosciutto (lufttorkad italiensk skinka)
Rött vin
Olivolja
Färsk salvia
Quinoa
Smör, mjöl, salt och svartpeppar

Gör så här:
Salta och peppra fläskkarrén. Lägg smör och olivolja i stekpannan och stek fläskkarrén ca 30 sekunder på varje sida.
Lägg tillbaka karréskivorna på skärbrädan. Lägg en skiva prosciuttoskinka och ett salviablad på varje karré. Sätt ihop skinkan och salvian i karrén med hjälp av en tandpetare.
Stek igen på bägge sidor så karrén får fin yta.
Häll på vinet, ca 2 dl. Pudra en dryg matsked mjöl över anrättningen och lägg på ett lock.
Låt puttra i ca 10 minuter.
Servera med quinoa och blandsallad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".