1 av 4
Tre av grabbarna i Goliath and the Giants träffade Johan idag. Lyssningsarkivet mellan 07:30 och 08:00 kan man höra mer av dem. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
2 av 4
Mycket folk i radiohusetskök. Foto: Petronella Thorén/Sveriges Radio
3 av 4
Vankas mat i studion! Foto: Petronella Thorén/Sveriges Radio
4 av 4
Johanna och Anders fick också förstås smaka. Foto: Petronella Thorén/Sveriges Radio
måndag 21 mars

Raider (kravlista)

3:55 min

Hej och välkommen till en ny vecka och allt det där. Jag är lite stressad i dag, ska nämligen ut i köket och göra carbonara med Celiakiförbundet. Där gäller det att vara fokuserad så jag inte öser ner något som kan framkalla allergi. Men först, givetvis en hel del annat!

Här får du i en rasande fart delar av måndagens startfält!

 Johan uppdaterar oss på 2011

 Böjelse för saker och ting

 Vad hände för ett år sen och varför minns jag inget?

Hokuspokusfiliokus!

Sveriges mästare i trolleri finns i Skåne och heter Marcus Persson. Vi ringde och sa grattis och ville veta lite trollerihemligheter. Fick vi det? Nepp.

Goliath and the Giants

I kombinationen av Ljungbyhed och Bjuv har det uppstått en ung musikgrupp som är på väg ut i världen med sin musik. Inför den kommande skivan så har man dessutom tagit ett nytt grepp för att få ner priset på plattan. Förhoppningsvis ska man då kunna sälja fler skivor än vad man annars kanske gjort i det något mättade cd-träsket. Goliath and the Giants heter gruppen och han som ska träffade dom heter Johan Pettersson. Johan var behjälplig med en kravlista!

Celiaki

Tjusigt ord. Vad betyder det? Celiakiföreningen representerade av Carin Tjellqvist, Britta Nilsson-Lundmark och Cecilia Brytmark kom hit och lagade mat i gryningen. Bidraget till vuxna glutenintoleranta försvinner den 1 april men personer under 20 år får fortfarande rätt till bidraget. Tidigare har glutenallergiker kunnat söka 250 kr i bidrag varje månad. Vad innebär detta? Till tonerna av carbonara-tillagning fick vi veta mer.

På återhörande

imorgon! 06.00 hörs vi!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista