Olausson får passa någon annan än Arlbrandt i landslaget. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

Två stycken Luleåkronor

Elias Fälth om landslagsplatsen
2:38 min

Efter att Pär Mårts har visat en halvtaskig video som ska pumpa upp adrenalinet hos den svenska truppen när den samlas (Vet i katten om den kommer att göra det) så presenterades truppen.

Luleå är representerat i form av Niklas Olausson och Elias Fälth. Kul! Framförallt för Elias som nog inte räknat med det när han stapplade ut i omklädningsrummet efter sjunde omgången i Allsvenskan ifjol.

Mårts motivering: "Han är som en Magnus Johansson"

Det var fint sagt.

Naturligtvis kul för Olausson också. Men han rycker nog lite på ögonbrynen över att hans radarkompis Pär Arlbrandt inte är med. Utan Arlbrandt hade inte Olausson varit med, det kan jag nog slå fast.

Fast det är klart. Det finns fler i Sverige som kan skjuta hårt på bra pass än spelare som kan slå bra pass till spelare som skjuter hårt.

På målvaktssidan finns Bodengrabben Daniel Larsson med, nu i HV71. Pär Mårts avslöjade att man följt både David Rautio och Anders Nilsson lite extra noga. Så dessa är båda med i framtida tankegångar hos Mårts.

Han är tuff också, denne Mårts. HV71:s Johan Davidsson är inte med i truppen. På frågan varför, kom svaret att han inte är tillräckligt bra.

 Vi hörs!

/ Gullbrand

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".