Inget mål här inte.

Herregud!

Ni vet, som L-G Jansson, Radiosportens expert brukar vråla ur sig när han ser ett Tre Kronor som spelar under sin förmåga. Det uttrycket hade milt passat Luleå under gårdagens andraperiod mot Färjestad. Herregud.

Efter en slö förstaperiod där Luleå var det bättre laget var det dags för period nummer två. Färjestad hade insett att första perioden var en slö historia och spottade upp sig. Luleå hade tagit något gott att dricka och hoppat i pyjamasen. Det blev en mangling som resultat. 3-0 och ett bortdömt mål för Färjestad. Matchen var avgjord.

-Vi faller igenom och gör ingen bra period, sa "Bulan" efter matchen.

Ska kolla om jag hittar någon i Luleå som tyckte att det var den sämsta perioden för i år. Har nämligen hört den ett antal gånger förut.

- Det var den sämsta perioden för i år.

Radiosportens Mats Fagerström hade i uppdrag att välja ut den bästa spelaren från vardera lag. Marcus Paulsson i Färjestad var ett lätt val. Alla tre mål kom från hans klubba inom ett lopp på 14 minuter.

I Luleå? Anders Bastiansen...

Säger kanske en del.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".