Prucha - i en hög nära dig.

Ett checkförslag till tjecken?

Finns säkerligen några som anser att Luleå bör värva snart. Speciellt med tanke på Pierre Johnssons skada som vägrar ge med sig och att Cam Abbotts hjärnskakning är värre än vad en hjärnskakning bör vara. Jag undrar vad det egentligen är som har gått fel i ärendet Cam. Man trodde ju att det var en hjärnskakning hos Pierre när han först skadade sig. Det var det inte och alla vet ju hur statusen med Pierre är idag. Rakare hockeyväg har man väl sett.

Så vad ska man värva då? (om man nu ska värva). Tycker inte att problemet har varit försvaret när man har förlorat, utan offensiven. För när Luleå tappar kraften att bara "tuta och köra" tappar man allt offensivt. Därför skulle det behövas en frisk fläkt, bra fart på skridskorna, stark i kroppen, hårdskjutande högerfattad forward som vinner en mot en-situationerna. Finns det en sådan guru?

Japp! Petr Prucha. Spelat snart 350 matcher i NHL och haft det lite knackigt på slutet i Phoenix. Bara en assist på elva matcher och nu ryktas han vara på väg bort. Behöver nog en nytändning.

28 år och högerfattad med följande beskrivning:
"En teknisk ytterforward med en utmärkt skridskoåkning. Bra puckkontroll och duktig i en-mot-en situationer. Duktig målskytt. Bra i powerplay."

Så vad sägs? Bör Luleå fundera över en käck check åt tjecken?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".