Gullbrand har gjort ett matematiskt genombrott som kallas Abbottformeln . Arkivfoto: Stefan Jerrevång/Scanpix.

Det dröjer för Cam Abbott

Det var den 6:e Oktober som olyckan var framme och Cam Abbott ådrog sig en hjärnskakning. Sen dess har han varit borta från spel och så lär förbli ett tag. När man drabbats av en hjärnskakning ska man vara symptomfri i minst fem dagar innan man går för fullt. Oavsett vad det är man ägnar sig åt.

Senast idag fick Luleås tränarledningen beskedet att Cam ännu inte är symptomfri.

Jag ska därmed hålla en liten formel jag räknat på som jag hoppas ni hänger med på, läs noga så tror jag att ni hänger med i mina uträkningar:

"Cam är inte symptomfri idag fredag, det innebär att han tidigast är symptomfri imorgon. Från imorgon och fem dagar framåt så är det onsdag nästa vecka, och det skulle nog vara ett risktagande att sätta i Cam i en match på torsdagen då. Den risken tar man nog inte. 

Dessutom tror jag inte att Cam är symptomfri imorgon heller. Har han inte varit det en enda dag än så länge, så finns inget som talar för att han är det imorgon. Det innebär i sådant fall att allt förskjuts en dag framåt och Cam är tidigast "fit for fight" på torsdagen. Kastar man då in han i en match på lördagen, efter en enda dags full träning? Alltså träningen på fredagen. Det tror jag inte."

Så, slutsats: Med lite enkel matematik och ett sunt förnuft kan vi nog konstatera att Cam Abbott kommer missa kommande fyra matcher. Minst.

Vi hörs!

/ Gullbrand

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".