Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

Förlusten som kom

Så var första nollpoängaren på hemmaplan bärgad. Tråkigt naturligtvis för Luleås del men det var inte mer än rätt. Luleå gjorde på tok för mycket misstag för att förtjäna att få med sig poäng i den här matchen. Såg tre nycklar som alltid fungerat förut för Luleå men som nu helt plötsligt blev satta i fel lås.

*David Rautio - Såg darrig ut, släppte billigt in 0-2 och en billig retur på 2-4. En bra dag tar han båda.

*Pär Arlbrandt - Gjorde förvisso mål men missade många passningar och skottlägen också. En bra dag hade han gjort minst ett mål till.

*Elias Fälth - Gick bort sig på två baklängesmål och hade stora problem i sitt passningsspel. En bra dag hade han inte gått bort sig. Dessutom hade han varit en kugge i powerplay, istället för en säkerhetsrisk.

Men det fanns positiva bitar också. Luleå var på vippen att få till en fantastisk upphämtning till 3-3. Direkt efter 2-3 hade Joonas Vihko ett jätteläge för 3-3 men Holmqvist räddade med en snygg benparad. Det är tecken på styrka.

Jonas Berglund. Han är bra och kommer bli riktigt bra. Låna in honom på heltid och skriv sedan ett långt kontrakt med killen är mitt tips. Kanske är mer spel på gång. Han hade fått sitt efternamn snyggt tryckt ovanför sitt nummer 14.

Måste säga det. Luleås nummer 14 i år är bättre än fjolårets. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".