Vad blir det?

Domen mot Nils Ekman är det som är på allas läppar en dag som denna. Ikväll kommer den. Har suttit och kollat på en bra jämförelse. Andreas Pihl i Linköping som planterar klubban i Färjestads Johanssons ansikte för ett par år sedan. Han fick åtta matcher. Det var ett värre slag enligt mig. Dessutom en anings oprovocerat.

Nils Ekmans klubba hölls fast, sen ser det ut som han siktar mot sargkanten men på något sätt klarar han inte av att kontrollera riktningen på klubban, och den träffar Silfverberg. Klantigt och vårdslöst naturligtvis, men provocerat och en anings oflyt.

Så jag tycker att straffet bör vara kännbart men inte överdrivet. Ska man stänga av Ekman ett halvår och liknande som vissa skriker efter har vi startat en inflation på avstängningar. Då kommer varje grej som hamnar hos nämnden sluta med minst 10-20 matchers avstängning.

Så vill vi inte ha det. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista