- Det dröjer, säger Peter Jidström. Foto: Reine Sundkvist/Sveriges Radio.

Introt som dröjer

Pratade med klubbdirektören i Luleå, Peter Jidström här efter lunch. Fullt upp med kansliflytt hade herr Jidström men ändå tid för lite prat. Om vad? Det nya introt med Ice Projection.

Alla klubbar ska montera in projektorer som sen kan spegla bilder över hela isen. En NHL-influens. Luleås förhoppning var att ha igång allt efter uppehållet som var nu i november men som ni kanske sett har det inte skett.

- Förhoppningen är att det är igång till annandagsmatchen men det är ju inte alls klart, utan en förhoppning bara, säger Jidström.

Men när det väl är klart kommer ett nytt intro att ses i Coop Arena.

- Det ska bli maffigt, man kan göra massor av olika saker, du kan ju få det att se ut som om hela isen brinner med den här installationen, säger han.

Men det dröjer?
- Det verkar vara svårare än vad vi trodde, det ska monteras på ett speciellt sätt i balkarna i arenan och det ska produceras också. Vi pratar med olika bolag som gör dessa filmer, säger han.

Förhoppningen var annandagsmatchen då Luleå möter HV71 alltså. Lät tonläget hos Jidström som att så blir fallet? Nej.

För er som suktar och undrar över Ice Projection ber jag er kolla på nätet över Calgary Flames intro i NHL.

/ Gullbrand

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".